ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

Μαΐ 24, 2017

«Καλές βόλτες» με την επανεκκίνηση του προγράμματος των κοινοχρήστων ποδηλάτων στο Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου.

Το Πρόγραμμα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου επανήλθε σε λειτουργία. Το επιτυχημένο αυτό Πρόγραμμα το εμπιστεύθηκαν και το αξιοποίησαν πολλοί χρήστες αλλά, δυστυχώς, είχε ανασταλεί πέρυσι το καλοκαίρι λόγω των συχνών φθορών και βανδαλισμών από παραβατικές ομάδες.

Ο Δήμος μας μαζί με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου που το υλοποιεί και σε συνεργασία με την Cyclopolis, ξεκινούν και πάλι το Πρόγραμμα των Κοινοχρήστων ποδηλάτων καθώς έχουν διαμορφωθεί οι κατάλληλες συνθήκες και τα μέτρα προστασίας που θα  αποθαρρύνουν όσους επιλέγουν να καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία.

Όλες οι συνδρομές που ήταν σε ισχύ το 2016 έχουν επανενεργοποιηθεί.  Για όσους/όσες δεν έχουν συνδρομή, υπενθυμίζουμε ότι, όπως και πέρυσι, αυτή είναι ουσιαστικά δωρεάν με την καταβολή 1€ (πιστώνεται στο ηλεκτρονικό σας πορτοφόλι) για ολόκληρο το έτος έτσι ώστε να πιστοποιηθούν τα στοιχεία σας.

Ο σταθμός της πλατείας Ατταλείας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών, έχει μεταφερθεί επί της οδού Πειραιώς. Ο σταθμός στην πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου στο Μοσχάτο έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και οι χρήστες μπορούν να  εξυπηρετούνται από τον σταθμό στον ΗΣΑΠ Μοσχάτου.

Τα 4 διαφορετικά σημεία – σταθμοί, στα πλέον κεντρικά σημεία του Δήμου μας είναι τα εξής:

  • Στους δύο σταθμούς ΗΣΑΠ (Μοσχάτου και Ταύρου)
  • Στην Πλατεία Ο.Τ. 16 στο Μοσχάτο (στο νότιο άκρο της πόλης στην παραλιακή ζώνη)
  • Στην οδό Πειραιώς στον Ταύρο

Περισσότερες πληροφορίες: http://moschatotavros.cyclopolis.gr/index.php/el/stations-el

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ένα επιτυχημένο πρόγραμμα,  όπως είναι το Πρόγραμμα των Κοινοχρήστων Ποδηλάτων αρχίζει και πάλι τη λειτουργία του. Βασική προτεραιότητα του Δήμου μας αποτελεί η βιώσιμη ανάπτυξη και ειδικότερα στο θέμα της ήπιας και εναλλακτικής μετακίνησης μέσα στην πόλη που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και αποσυμφορεί κυκλοφοριακά την πόλη. Το ποδήλατο αποτελεί το μοναδικό μέσο μετακίνησης που δεν καταναλώνει κανενός είδους ενέργεια, μειώνει τους αστικούς ρύπους αλλά και βελτιώνει την υγεία και προσφέρει ευεξία.

Είμαι σίγουρος ότι θα είσαστε ενεργοί συμπαραστάτες σε ένα κοινό στόχο που είναι το “δικαίωμα στην πόλη” στην εναλλακτική μετακίνηση και στην υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος ώστε το Πρόγραμμα των Κοινοχρήστων Ποδηλάτων να αποκτήσει πολλούς χρήστες και να αποβεί ιδιαίτερα επιτυχημένο».

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Πηγή: http://dimosmoschatou-tavrou.gr/epanekkinisi-tou-programmatos-ton-kinochriston-podilaton-dimou-moschatou-tafrou/

Comments are closed.