ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Μαΐ 16, 2017

Λειτουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης για μαθητές Δημοτικού, καθημερινά 4-8 μ.μ. – Εντός Μαΐου οι αιτήσεις

Τη νέα εκπαιδευτική περίοδο (2017- 2018) θα λειτουργήσουν πιλοτικά σε ορισμένα Δημοτικά μας Σχολεία, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για μαθητές σε καθημερινή βάση μεταξύ των ωρών 4-8 το απόγευμα.

Το πρόγραμμα παρέχεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και αφορά  όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας ηλικίας 5-12 ετών, με βάση τα κριτήρια που ορίζει η ΕΕΤΑΑ που εκδίδει και τα σχετικά vouchersσυμμετοχής. Ο  σκοπός του προγράμματος θα είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών για χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου, αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο τους με ατομική ή και οργανωμένη δραστηριότητα στους τομείς της ψυχαγωγίας, του αθλητισμού και του πολιτισμού. Το πρόγραμμα θα υλοποιείται σε συνεργασία με εξειδικευμένο προσωπικό όπως παιδαγωγοί, καθηγητές μουσικής, γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής, ζωγραφικής, θεατρολόγοι κλπ

Το πρόγραμμα, θα ξεκινήσει στους κλειστούς και ανοικτούς χώρους των εξής σχολείων του Δήμου μας: 3ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου, 4ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου και 4ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου.

Όπως μας ενημέρωσε η Ε.Ε.Τ.Α.Α. η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για εγγραφές θα αρχίσει άμεσα με βασική προϋπόθεση να έχετε, ήδη, υποβάλλει τη φετινή σας φορολογική δήλωση (έτους 2016).

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε:  «Χαιρετίζουμε την υλοποίηση ενός νέου προγράμματος που θα διευκολύνει τις οικογένειες και θα προσφέρει δημιουργική δραστηριότητα στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης θα λειτουργούν το απόγευμα από τις 4 έως τις 8 μ.μ. και θα εξυπηρετήσουν τους γονείς που ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες περιόδους έχουν ανάγκη για ουσιαστική υποστήριξη σε ανάγκες της οικογένειας. Παράλληλα το πρόγραμμα θα παρέχει δημιουργική απασχόληση στους μαθητές και ιδιαίτερα εκείνων των οικογενειών που δεν διαθέτουν την οικονομική ευχέρεια για συμμετοχή των παιδιών τους σε καλλιτεχνικά, πολιτιστικά και άλλα εργαστήρια με υψηλά δίδακτρα.

Θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο το νέο πρόγραμμα  των ΚΔΑΠ σε αγαστή συνεργασία με τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναθέτοντας στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου μας την αξιόπιστη και αποτελεσματική υλοποίησή του».

 

Πηγή: http://dimosmoschatou-tavrou.gr/litourgia-kentron-dimiourgikis-apascholisi-gia-mathites-dimotikou/

Comments are closed.